The Vertical Forests of Stefano Boeri

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Stefano Boeri thinks big and green.

The 60-year-old architect and professor of urban planning at Polytechnic University of Milan has made the union of nature and city a key idea in his urban architectural designs, which feature towering high-rises that incorporate greenery, shrubs, and even trees on every floor.

While there have been others that have brought forward the concept of urban greenspaces, Boeri has been able to bring his designs to fruition, with his first urban forest project completed in 2014.  His firm – stefano boeri architetti – now has projects underway worldwide.

Bosco Verticale

Boeri’s first project, this pair of residential towers is in the Porta Nuova district of Milan, Italy, reach 364ft/249ft (111/76meters) into the sky, and have more than 900 trees.  It opened in 2014. 

 

Nanjing – Vertical Forest

Nanjing Green Towers will be the first Vertical Forest built in Asia. The project will feature over 1000 trees of local species and 2500 plants cascading down the facade. Designed to regenerate local biodiversity, the towers will absorb 25 tons of carbon dioxide each year while providing 150lbs of oxygen to the atmosphere every day.

 

Guizhou – Mountain Forest Hotel

Designed for the Cachet Hotel Group, a Hong-Kong based organization,  the new hotel will include services such as a fitness center, lounge, restaurant  and conference center. The concept comes from the unique natural mountain scenery of the area. The design aims to restore the local landscape by reconstructing a small peak that was flattened years ago. The project is currently under construction in Guizhou, China.

 

Lausanne, Switzerland – The Tower of Cedars

“Les Terrasses des Cedres” is a new project that is scheduled to begin construction in 2017.  It is the first project to feature evergreen trees.  The 383-foot (117m) tower will feature apartments, offices, a fitness center, and a restaurant with breathtaking views on the top floor.

 

Photos: Stefano Boeri Architetti

Comments